Poletna in jesenska šola zbiranja sredstev in trženja

Pred poletnim premorom začenjamo z zadnjim ciklom delavnic v okviru projekta #MANJŠINENAMREŽI. Po uvodu v teorijo ranljivih skupin in medijev, literarnih delavnicah in večerni šoli manjšinskega novinarstva se bomo v zaključnem ciklu ukvarjali s financiranjem, promocijo in trajnostnostjo neodvisnega manjšinskega medija.

Globalne migracije in evropsko javno mnenje

Na delavnici se bomo posvetili temeljnim znanjem na področju migracijskih politik v Sloveniji (po letu 2004), se dotaknili primarnih težav pri vprašanju integracije beguncev, na kratko predstavili poročilo Info Kolpe o »pushbackih« na južni meji in se, izhajajoč iz poročila in njegove medijske obravnave, lotili teme javnega mnenja in migracij.

Predavanje Erika Valenčiča

Eden najbolj izpostavljenih slovenskih novinarjev in najboljših poznavalcev geopolitičnih razmer in dogajanja na Bližnjem vzhodu bo vnovič gost Srbskega kulturnega centra v okviru projekta #ManjšineNaMreži.

Delavnica obdelave in montaže zvoka

Na delavnici bomo predstavili osnove snemanja, montaže in oblikovanja zvoka s programom Audacity.

Audacity je prost odprtokodni program - urejevalnik za snemanje, montiranje in generiranje zvoka. Iz malega programa za preprosto rezanje se je razvil v uporabno orodje za obdelavo zvoka, ki ga danes uporabljajo tudi resne radijske postaje.

Tukaj lahko brezplačno dolpotegnete program in programske vtičnike:  https://www.audacityteam.org/ - lahko pa to naredimo tudi skupaj na delavnici.

Večerna šola manjšinskega novinarstva

 Za vse tisto, kar ste želeli vedeti o manjšinah in medijih, niste pa si upali vprašati, se bomo potrudili, da razkrijemo na delavnicah v okviru projekta #MANJŠINENAMREŽI, ki se bodo začele v četrtek, 4. aprila, in bodo trajale vse do 20. julija. Na teh intenzivnih srečanjih se bomo ukvarjali z manjšinskim novinarstvom skozi teorijo in prakso. Ob koncu zaključenega tečaja bodo udeleženci in udeleženke dobili možnost dela v oddaji Kontrola leta na Radiu Študent in na portalu www.dkis.si, med celotnim tečajem pa bomo objavljali rezultate svojih srečanj, tj. medijske prispevke na spletni strani www.namreži.si.

Politična karikatura in družbene spremembe: srbski primer

Kdo se je bolj smejal okrutnim časom kot karikaturisti – ta del nevrotične novinarske kulture, katerih pero je nemalokrat nevarnejše od orožja?   Marina Tenžera

 

Položaj žensk v manjšinskih skupnostih in društvih

»Urednikovanje, oblikovanje, administracija spletnega medija, urejanje komentarjev itn.«

»Dobre prakse- niše za zaposlovanje manjšin v Sloveniji«

»Kako uspešno voditi manjšinsko kulturno-umetniško društvo/zavod, predstavitev stanja v Sloveniji, težave, rešitve, osnove projektnega financiranja«