Urednikovanje, oblikovanje, administracija spletnega medija

21. 12. 2018

Srbski kulturni center Danilo Kiš vabi na delavnici Dr. Biljane Žikić:

»Urednikovanje, oblikovanje, administracija spletnega medija, urejanje komentarjev itn.«

Delavnici sta zastavljena kot debatni krožek, kjer bodo lahko udeleženci_ke izpostavili lastne ugotovitve, težave, potrebe, mnenja in izkušnje in jih primerjali z izkušnjo drugih.

Po predavanjih bodo vsi zainteresirani_ne imali možnost individualnih usmeritvi, ki so namenjene dodatnim priporočilima in svetovanjima o določenih temah, ki so izpostavljene na predavanjih. Predavatelj bo dostopen za individualne usmeritve: osebno, neposredno po predavanjih ali online po e-mailu, skype, klepetu, na družbenih omrežjih

 

Biljana Žikić, samozaposlena v kulturi, producentka, avtorica radijskih oddaj in prevajalka v slovenski jezik in iz slovenskega jezika v tuj jezik. Po izobrazbi je univ.dipl profesorica srbskega jezika in književnosti ter doktorica medijskih študij. V Beogradu je končala prestižno BBC-jevo Šolo dokumentarnega TV filma (European Centre for Broadcasting Journalism and BBC).  S prihodom v Slovenijo se posveča teoretičnem in raziskovalnem delu medijev, spola, popularne kulture in manjšin v socializmu in postsoocializmu v Južnovzhodni Europi. Ukvarja se s raziskovanjem migracij, manjšin in etničnih skupnosti v Slovenijii: prispevek k zborniku in konferenci »Kdo so narodne manjšine v Sloveniji« (EXYUMAC), prispevek k »Reporting on Migration and Minorities – Guidelines« (www.respectwords.org), konferenca in zbornik: »Kako prispevati k boljšemu predstavljanju tem o migracijah in globalnemu razvoju v medijih« (Mirovni inštut). Na Radiju Študent od leta 2012. ustvarja svojo avtorsko oddajo »Kontrola leta«, edina radijska oddaja v srbskem jeziku v Sloveniji. Tematizira položaj, kulturo in potrebe srbske manjšinske skupnosti in ostalih skupnosti s področja nekdanje Jugoslavije z osnovnim ciljem: ohranjanje in promocija maternega jezika in matične kulture ter komunikacija z večinsko kulturo. Kot noviarka sodeluje v ustvarjanju oddaje Sami naši na Radio Slovenija Prvi program. Urednice je portala dkis.si in radnezene.net.