Dealvnica Dunje Kukovec: Opolnomočenje manjšin skozi umetniške prakse "Moja misel, moja prihodnost"

21. 01. 2019

DELAVNICA ZA 5 DO 10 UDELEŽENK ALI UDELEŽENCEV

21.1.2019. in 22.1.2019. OD 16.00 DO 19.00 URE

DELAVNICA JE BREZPLAČNA!

PRIJAVITE SE TAKO, DA POŠLJETE EMAIL NA NAMREZI@DKIS.SI IN SAMO POTRDITE SVOJO PRISOTNOST. DELAVNICA  JE ŠTEVILČNO OMEJENA.

 

Naša življenja v veliki meri določa delo in način, ki nam omogoča finančno samostojnost. Redna zaposlitev ni več edini odgovor. Čas je, da prekarni delovni trg in resnico, da je rednih zaposlitev vse manj spremenimo v našo prednost. V sodobnem, digitalnem svetu ima vsak možnost, da si delovno mesto ustvari sam. Danes takšen proces ne zahteva več človeških virov, niti finančnega zalogaja, ki si ga ne bi mogli privoščiti.

A za takšno pot je potrebna prava zamisel. Zamisel, ki je v sozvočju s posameznikovim karakterjem, vrednotami in sposobnostmi. Taka individualno skrojena ideja bo tudi najbolj prepoznavna. Namreč za določen čas in prostor - od tu, kjer se nahajate do tja kamor želite - obstaja le ena pot, ki v vseh pogledih sledi najboljši in najbolj primerni ideji. Ponavadi je to poslovna ideja, ki za relativno nizek vložek prinese največ, je najbolj trajnostna in finančno najbolj donosna.

Na delavnici Moja zamisel, moja prihodnost! preko vaj, vprašalnikov, pogovora in individualnega svetovanja izluščimo zamisel, ki jo lahko uporabite kot poslovno idejo. Odkrili boste kaj si pravzaprav želite in kam usmerjati voljo in energijo, da se bo zamisel tudi uresničila. Vsak od nas ima vrednostno moralni kompas, ki ga mora, vsake toliko časa preizprašati. Navadno se ne zavedamo katere vrednote so priučene ali vsiljene in katere so resnično naše. V življenju nas večinoma ovirajo prav vsiljene oz. priučene vrednote, ki smo jih nehote prevzeli in se z njimi poistovetili. Omejujoče, večkrat dobronamerne izjave kot so “to ni zate, ker ne znaš tega ali onega” ali pa “to ni zate, ker si preveč ali premalo to ali ono” nas lahko, če jih ne ozavestimo, vse življenje omejujejo. A obstaja možnost, kakor tudi način, da mišljenje, ki nas omejuje in ovira prepoznamo in ga potem zavržemo ali pa transformiramo.

 

Na delavnici Moja zamisel, moja prihodnost! bomo spoznali, kako pri sebi  prepoznati idejo ali kako lahko nek ustvarjalni potencial v obliki spretnosti, veščine, strasti ali hobija spremenimo v osebni in poslovni uspeh.

Delavnica je namenjena trem skupinam. Prva skupina so tisti, ki imajo veliko idej in talentov, a kljub vsakodnevnemu navdušenju, nekako ostanejo na mestu. Druga skupina so tisti, ki nimajo ideje in se tako ali drugače počutijo, kot da se nikamor ne premikajo. Prav tako so na delavnico še posebej vabljene slušateljice, saj so prekarni realnosti najbolj izpostavljene prav ženske.

 

Delavnice bo vodila Dunja Kukovec.

Dunja Kukovec  je kuratorica in kritičatka umetnosti, živi in dela v Ljubljani. Po končanem študiju Umetnostne zgodovine na Univerzi Ljubljana je delala kot neodvisna avtorica in je organizirala, producirala in kurirala številne mednarodne razstave in dogodke moderne in sodobne umetnosti, ter umetnosti novih medijev. Obenem je veliko pisala, predvsem tekste o umetnosti in družbi, filozofiji in skupni prihodnosti. Pisala je tako samostojna besedila za različne publikacije, kakor tudi spremljevalne tekste ob razstavah, ali pa besedila o posameznih umetnicah, umetnikih in njihovih delih. Izbrani projekti so kuratorica asistentka za Beneški Bienale, skupaj z Igorjem Zabelom (1958-2005), projektna vodja za Ljubljanski Mednarodni Filmski Festival, ko-direktorica festivala Mesto žensk, kuratorica v feminističnem kolektivu Red Mined (54. Oktobarski salon v Beogradu). Bila je tudi prva predsednica Društva Igor Zabel za kulturo in teorijo, ki ga je za namen Nagrade Igor Zabel za kuratorske in teoretske dosežke na področju umetnosti ustanovila Erste Fundacija. Leta 2012 in 2015 sta se ji rodila otroka, ki sta v veliki meri vplivala, pa tudi spremenila način življenja - iz mednarodnega oz. nomadskega v nekaj stabilnega in lokalno pogojenega. Pred tremi leti je spoznala “coaching” in se odločila, da bo vso novo znanje o nevroznanosti in kozmologiji, fiziki in osebnem razvoju, pridobljeno v zadnjih petih letih, uporabila oz. vnovčila v projektu Mind Navigation Institute, ki je online prostor za nova znanja in veščine, pa tudi za osebnostni in umetniški trening. mindnavigationinstitute.com

Gostja Irena Vujčić Pavlović, umetnostna zgodovinarka, producentka v kulturi, organizirala je, koordinirala in producirala številne projekte na področju kulture in umetnosti s posebnim poudarkom na položaj žensk v kulturi in družbi.