Poletna in jesenska šola zbiranja sredstev in trženja

01. 07. 2019

Pred poletnim premorom začenjamo z zadnjim ciklom delavnic v okviru projekta #MANJŠINENAMREŽI. Po uvodu v teorijo ranljivih skupin in medijev, literarnih delavnicah in večerni šoli manjšinskega novinarstva se bomo v zaključnem ciklu ukvarjali s financiranjem, promocijo in trajnostnostjo neodvisnega manjšinskega medija.

Obravnavali bomo možnosti doseganja finančne neodvisnosti s pomočjo starih in novih strategij: projektnega financiranja, sponzorstva in donatorstva, neodvisnega spletnega založništva in t. i. »crowdfundinga« oz. množičnega financiranja. Vpeljali vas bomo v svet projektnega trženja in promocije ter vam pokazali, katera digitalna orodja služijo povečanju vidljivosti na spletu.

Na koncu cikla se bomo seznanili s start-up mediji v Sloveniji, ki povezujejo civilno‑aktivistične in inovativne tehnologije, ter se bomo povezali z drugimi manjšinskimi mediji (obisk italijanske in madžarske redakcije na RTV SLO, gostovanje novinarja iz Primorskih novic) s ciljem izmenjave izkušenj in predstavljanja primerov dobre prakse.

Delavnice bodo vodili strokovnjaki in strokovnjakinje s področja zbiranja sredstev, medijski producenti, novinarji.

Poleg običajnih predavanj in skupinskega dela bodo vsi udeleženci imeli tudi možnost individualnih ur z mentorji (bodisi osebno bodisi elektronsko), na katerih bodo lahko dobili nasvete, smernice in bodo lahko ob strokovnem vodstvu razdelali lastne konkretne projekte in ideje.

Na delavnice se lahko prijavijo vsi, ki jih ta tema zanima in ki želijo osvojiti kakšno izmed praktičnih veščin zbiranja sredstev in promocije. K prijavi zlasti spodbujamo pripadnike in pripadnice etničnih skupin iz nekdanje Jugoslavije, njihove potomke, študente in druge, ki jih zanima življenje skupnosti iz nekdanje Jugoslavije v Sloveniji in tudi projektno vodenje ter promocija.

 

Za julij napovedujemo tri predavanja v naslednjih terminih:

  1. 9.7.2019: »SEO – Search Engine Optimization – optimizacija vsebin na spletni strani« –mentor dr. Bojan Anđelković, ustanovitelj agencije YugoTranslate, Zavod za prevajanje in povezovanje jugoslovanskih kultur in urejevalec spletne strani www.yugotranslate.si
  2. 11.7.2019: »SEO – Search Engine Optimization – optimizacija vsebin na spletni strani« – mentorica Irena Vujčić Pavlović, producentka portalov www.dkis.si, www.radnezene.net ter radijske oddaje v srbščini Kontrola leta
  3. 12.7.2019: »Osnove pisanja projektov, zbiranje donacij in sponzorstva, množično financiranje« – mentorica Irena Vujčić Pavlović, producentka portalov www.dkis.si, www.radnezene.net ter radijske oddaje v srbščini Kontrola leta

Vsa predavanja se začnejo ob 16. uri, individualne ure po dogovoru z mentorji in mentoricami.

Lokacija: Tržaška cesta 2, Ljubljana

Na julijske delavnice se lahko prijavite do četrtka, 8. julija, na e-poštni naslov namrezi@dkis.si.

O jesenskem ciklu delavnic vas bomo obvestili naknadno.